Mutuam Activa a la Colònia Güell

Amb l’inici de les activitats d’hivern, un grup de 45 persones, entre sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam i sèniors d’altres entitats associades, com Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica i Vital Seguros, surt amb molta empenta cap a Santa Coloma de Cervelló per gaudir d’una excursió especial a la Colònia Güell. Aquesta antiga colònia industrial dedicada al tèxtil va ser ideada per l’industrial i mesenes Eusebi Güell l’any 1890 i projectada per l’arquitecte Antoni Gaudí.

A diferència del que passava en la gran majoria de colònies industrials a Catalunya, aquí Eusebi Güell va procurar millores socials per als treballadors, així que va dotar-la d’equipaments culturals i religiosos. Gaudí va ser l’encarregat de construir una església per a la colònia. Malgrat quedar inacabada, aquesta construcció va marcar un punt culminant en l’obra de l’arquitecte.

Després de la visita a la colònia, el grup va dirigir-se cap al Papiol. Allà van conèixer el taller d’orgues de Gerhard Grenzing, que el va crear als anys setanta després de formar-se als millors tallers europeus. Actualment, compta amb un equip de 18 persones que treballen en la construcció, reparació i restauració d’orgues, alguns tant destacats com els de Santa Maria del Mar, el del Palau de la Música o el de Saint Michel et Gudule, a Brussel·les. Així doncs, plens de cultura i bon humor, els viatges van tancar una jornada genial.

Si vols apuntar-te a sortides com aquesta, amb gent com tu i amb el suport dels millors professionals, consulta l’agenda d’activitats de Mutuam Activa.

T'agradaria que parléssim d'algun altre tema que consideris molt rellevant?
Quines temàtiques et preocupen?
T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

Fes-nos arribar la teva proposta