Terrassa Santa Maria del Mar

Un grup de 50 persones de Mutuam Activa vam fer el passat 13 de gener una visita guiada molt especial a Santa Maria del Mar. Mantenint com a fil conductor la novel·la ‘L’església del mar’, d’Ildefonso Falcones, vam fer un viatge en el temps a la Barcelona del segle XIV per entendre el procés constructiu del temple.

Després de meravellar-nos amb l’interior de la basílica, vam tenim l’oportunitat de pujar als seus terrats. Un recorregut a través de les “cantoires” restaurades ens va permetre contemplar aquest temple com mai ho havíem fet. Des d’aquest indret, podem entendre l’originalitat de l’arquitectura gòtica catalana recorrent les entranyes, trepitjant les seves teulades, tocant els seus pilars i mirant de ben a prop les empremtes del pas del temps i els estralls del terratrèmol del segle XV a la seva façana, a la rosassa i a les voltes.

A més de descobrir aquest tresor arquitectònic, vam gaudir d’unes vistes úniques del barri del Born, dels seus carrerons o del Fossar de les Moreres. Després de gairebé dues hores de visita, molt ben guiades pel David, acabem el mati una mica més enriquits per haver conegut a fons una de les joies del patrimoni que tenim a Catalunya.

T'agradaria que parléssim d'algun altre tema que consideris molt rellevant?
Quines temàtiques et preocupen?
T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

Fes-nos arribar la teva proposta