Salut Mental Manresa la Sardana Mutuam

Fa ja un any que el Centre Residencial Mutuam Manresa participa en el “Programa Apropa Cultura” dels Departaments de Benestar Social i Cultura. Aquest és un programa sòcio-educatiu dels equipaments culturals de Catalunya, adreçat al sector social per afavorir l’assistència i participació a les programacions d’aquests equipaments a persones amb risc d’exclusió social. El programa enforteix les experiències vitals dels col.lectius més vulnerables i fa realitat el dret a la cultura per a tothom. La temporada passada,  més de 19.000 persones en risc d’exclusió social van tenir l’oportunitat d’assistir als espectacles i activitats de 54 equipaments culturals de Catalunya. Aquesta fita es fa possible gràcies a la reserva d’entrades pels usuaris d’aquestes entitats de caire social que participen en el programa i que poden obtenir-les a preu simbòlic de 3€.

Gràcies a  aquest programa els usuaris de la Llar-residència La Sardana de salut mental de Manresa, van veure “El trencanous” acompanyats per un educador del centre a finals de desembre al teatre Kursal de Manresa. Es tracta del conte de fades-ballet en dos actes i tres escenes, de Txaikovski (1840-1893), composat entre 1891-1892, que va posar música a l’adaptació d’Alexandre Dumas (pare) del conte ‘El trencanous i el rei dels ratolins” d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann.

La veritat que va ser tot un luxe veure a la ciutat de Manresa aquests intèrprets i sentir la música i la història d’una nena, d’un regal i d’una nit de Nadal. La tradició diu que veure “El Trencanous” abans de Nadal, porta bona sort…així que un final d’any rodó!

 

T'agradaria que parléssim d'algun altre tema que consideris molt rellevant?
Quines temàtiques et preocupen?
T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

Fes-nos arribar la teva proposta