Setmana sense fum Hospital Sociosanitari Mutuam Girona

Des del 2015, l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum. En el centre hi ha un comitè especialitzat en el tema, que té com a principals objectius: sensibilitzar a la població general, i sobretot als pacients i les famílies dels efectes del tabac; sensibilitzar als treballadors dels efectes nocius del tabac; crear espais lliures de fum; fer campanyes per a deixar l’hàbit tabàquic tant a nivell de pacients com de treballadors; fer difusió i formació interna dins de la plantilla en aquest àmbit. En aquest sentit, des de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona es van dur a terme un seguit d’activitats entorn el dia mundial contra el tabac, que van treballar-se mesos abans i que es van concentrar en “la setmana sense fum” del 24 al 31 de maig. Les activitats anaven dirigides a conscienciar a la població sobre els riscs del tabac i fomentar la motivació per deixar aquest hàbit. Les activitats van ésser un èxit de participació i van aconseguir implicar a pacients, usuaris de l’Hospital de dia i professionals del centre. Entre les activitats organitzades en destaquem:

Manualitats: elaboració d’una maqueta i pòster gegant informatiu per a l’entrada del centre. Els usuaris de l’Hospital de dia durant part del mes d’abril i maig van confeccionar diferents collages representatius d’hàbits de vida saludable i eslògans motivacionals per deixar el tabac amb frases i recomanacions.

Debat: a finals d’abril va tenir lloc un debat entre els usuaris de l’Hospital de Dia per parlar de l’hàbit del tabac. La sessió va tenir un format vivencial on els participants explicaven diferents experiències personals.

Taula informativa: es va muntar un taulell informatiu que va comptar amb la presència d’usuaris de l’Hospital de dia. La taula oferia material informatiu i promocional amb  enquestes sobre l’hàbit del tabac.

Exposició del collage i les manualitats: al llarg de tot el mes de maig van estar exposats permanentment els collages i les manualitats per donar la màxima visibilitat i difondre al màxim els missatges entorn aquest dia mundial sense fum.

Totes les activitats van comptar amb un alt nivell de participació i entusiasme fent que el dia mundial contra el tabac acabés com una festa per a una bona salut.

Encara no coneixes l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona?Ampliar INformació

T'agradaria que parléssim d'algun altre tema que consideris molt rellevant?
Quines temàtiques et preocupen?
T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

Fes-nos arribar la teva proposta