Mones a la Creueta

Les tradicions i el record de com vivien aquestes celebracions els usuaris en el passat han estat protagonistes de les activitats de Setmana Sant als centres de Mutuam. A la residència Mutuam Collserola, divendres Sant les persones que ho van voler van assistir a la missa de rams, amb un petit ram d’olivera per beneir-lo. Anteriorment, havien participat en un taller en què van rememorar com celebraven aquest dia durant la seva infància amb l’objectiu de portar a terme una activitat significativa dins la seva historia de vida.

Al Centre Assistencial Mutuam la Creueta, també es va organitzar un taller per tal que els residents preparessin els rams de llorer per a la benedicció del Ram. També en aquest cas, la tertúlia va girar entorn de com vivia cadascú les diferents Setmanes Santes. Donada la diversitat d’origens dels residents, va ser especialment interessant compartir què es menjava o com eren les processons als diferents llocs. Divendres es va celebrar la Missa de Rams a la Capella centenària del centre, dirigida per la Parròquia Sant Feliu de Sabadell i amb la companyia de familiars i voluntaris. Els usuaris van  gaudir, a més, d’una missa jove i cantada, amb un gran èxit de participació.

Com marca la tradició, no podien faltar tampoc les fantàstiques Mones de Pasqua i, com no, els residents del Centre Assistencial Mutuam La Creueta, van posar, literalment, les mans a la massa. Durant tot un matí i acompanyats de familiars, professionals i voluntaris, van participar en un taller de cuina, en què els més llaminers van desenvolupar la seva creativitat a l’hora de decorar les seves Mones. Així va ser com el dilluns de Pasqua, i com a colofó d’un fantàstic menú especial, tothom va poder assaborir aquestes postres tan típiques de la Setmana Santa catalana.

T'agradaria que parléssim d'algun altre tema que consideris molt rellevant?
Quines temàtiques et preocupen?
T'agradaria col·laborar amb nosaltres?

Fes-nos arribar la teva proposta